1. Home
  2. Top onderzoeken
  3. Recherche

Recherche

In artikel 1 van de Wet wordt recherche, de recherchewerkzaamheden gedefinieerd als: “Het vergaren en analyseren van gegevens”.

Deze werkzaamheden worden vaak vanuit particuliere recherche bureaus gedaan nadat een opdracht binnen is gekomen van een opdrachtgever.

Recherche particulier

Recherche is niet langer in handen van politie of overheid maar steeds meer een particulier ondernemen. De recherche bureaus werken op vergunning van het Ministerie van Justitie en hebben daarmee een keurmerk van kwaliteit in handen. Het werk van recherche is heel divers. Het kan gaan om een onderzoek naar feiten en omstandigheden die op enige wijze schade aan de opdrachtgever (zouden kunnen) toebrengen, zoals bijvoorbeeld een vermoeden van fraude of het verzamelen van bewijs voor ontslagzaken. Recherche bureaus houden zich niet bezig met strafvorderlijke opsporing. Deze taak blijft bij politie of buitengewone opsporingsambtenaren.

Contact

Recherche is soms een redmiddel die opdrachtgevers niet altijd willen toepassen maar soms is er geen andere mogelijkheid. Bent u op zoek naar informatie over recherche werkzaamheden of zoekt u een recherche team neemt u dan vrijblijvend contact met ons op. We staan open voor uw inbreng.

Lees hier meer over: Recherchebureau