1. Home
  2. Top onderzoeken
  3. Concurrentiebeding

Concurrentiebeding

Een concurrentiebeding is een onderdeel van een contract waar werknemers wel eens overheen lezen of negeren. Voormalige werknemers hebben vaak gevoelige informatie over hun oude werkgever of bedrijf wat niet naar buiten mag komen. Middels een non concurrentiebeding blijft deze informatie binnen het bedrijf. De praktijk leert echter dat dit beding niet altijd wordt nageleefd nadat de werknemer het bedrijf heeft verlaten.

Voorwaarden concurrentiebeding
Een concurrentiebeding hoeft niet per se in de arbeidsovereenkomst te zijn opgenomen, dit kan ook later aan de werknemer worden voorgelegd. 2 centrale voorwaarden voor een concurrentiebeding is dat het 1) een schriftelijke overeenkomst bevat, dat wil zeggen dat deze ondertekend is. Volgende regel is dat 2) de werknemer meerderjarig is. Een concurrentiebeding moet opnieuw worden opgesteld nadat: 1) de arbeidsfunctie veranderd waardoor het beding zwaarder kan drukken op de werknemer, 2) of wanneer het contract verlengd moet worden.

Contact
Voor het opstellen van het concurrentiebeding of het bijstaan met bewijzen en een advocaat in de rechtszaal kunnen wij u van dienst zijn. Veel klanten hebben we met onze unieke aanpak in verschillende concurrentiebeding zaken kunnen assisteren tot een overwinning en daarmee een duidelijk signaal gegeven binnen de onderneming. De beurt is aan u!

Lees hier meer over: Concurrentiebeding onderzoek