Bij detectivebureau QUSO BV bent u voor bedrijfsrecherche en private recherche onderzoeken van harte welkom. Quso beschikt over een team wat door jaren ervaring in verschillende sectoren, juiste kennis en professionaliteit sterk staat als het gaat om beveiliging of gedegen onderzoek.

Detectivebureau QUSO BV

Centraal in Nederland biedt ons detectivebureau u een diversiteit aan diensten. Voor zowel bedrijven als particulieren zijn we inzetbaar in verschillende takken van beveiliging maar ook op het gebied van recherche werkzaamheden of andere zaken. Door de vergunning van het ministerie van Justitie zijn we in staat om ook uw steun te zijn in rechtszaken of geschillen. Ons bedrijf werkt ook voor gemeenten, verzekeringsmaatschappijen, in ondernemingen of voor particulieren.

Door een heldere kostenopbouw en een toestemming van u voor wij verder gaan met onderzoek blijven we een betrokken bureau wat met uw zaak begaan is. Ook werken wij samen met gerenommeerde advocatenkantoren mocht dat in uw zaak nodig zijn.

en detectivebureau is inzetbaar voor verschillende onderzoeksdiensten, waaronder bedrijfsrecherche, overspel onderzoek en anti afluister onderzoek. Het is zowel voor particulieren als bedrijven belangrijk om te kiezen voor een detectivebureau dat erkend is door het Ministerie van Justitie.

Particuliere detectivebureaus zijn verplicht om in het bezit te zijn van een vergunning. Helaas is dit niet altijd het geval. Op Marktplaats en andere websites wordt veel geadverteerd door zelfbenoemde privédetectives. Deze zijn niet in het bezit van een vergunning en niet op de hoogte van geldende wet- en regelgeving.

Waarom is een vergunning zo belangrijk? Een detectivebureau met vergunning houdt zich aan de gestelde eisen en kwaliteitsnormen. Daarnaast zijn zij aangemeld bij het college bescherming persoonsgegevens. Belangrijke zaken waar u rekening mee moet houden, omdat verkregen bewijsmateriaal anders niet rechtsgeldig is.

Erkenning en POB nummer

Na erkend te zijn door het Ministerie van Justitie ontvangt een detectivebureau een POB nummer. POB staat voor particulier onderzoeksbureau. Dit nummer wordt alleen verstrekt aan bureaus die hebben aangetoond dat ze over voldoende kennis met betrekking tot de wet- en regelgeving beschikken. Het POB nummer is een uniek nummer en elk erkend onderzoeksbureau is op deze manier te herkennen. Zonder uniek POB nummer is het voor rechercheurs en detectives niet toegestaan om onderzoekswerkzaamheden te verrichten.

Diploma voor particulier onderzoeker

Ook al is een onderzoeksbureau in het bezit van een vergunning, dan nog is het de vraag of deze over de nodige diploma’s beschikt. Controleer daarom altijd of een privédetective of onderzoeker het diploma particulier onderzoeker heeft behaald. Het betreft hier een opleiding waarbij rechercheren, observeren en interviewen centraal staat. Het diploma staat goed aangeschreven binnen de beveiligingswereld. Wanneer een onderzoeker niet over deze diploma’s beschikt kan het natuurlijk zo zijn dat er op basis van een interne opleiding of ervaring gehandeld wordt, vraag dit na.

College bescherming persoonsgegevens

Het college bescherming persoonsgegevens controleert detectivebureaus op de naleving van richtlijnen. Het is dan ook belangrijk dat een particulier detectivebureau is aangemeld bij het college bescherming persoonsgegevens.

Vanaf mei 2018 treedt de nieuwe wet algemene verordening gegevensbescherming in werking. Dit is privacywetgeving die voor de gehele Europese Unie geldt. Een professioneel privé detectivebureau als Quso houdt zich aan deze geldende wet- en regelgeving. Dit betreft het gehele onderzoeksproces, vanaf het vergaren van gegevens tot aan de rapportage.

Inschrijving bij de Kamer van Koophandel

Als laatst is een professioneel en erkend detectivebureau ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Dit is eenvoudig te controleren via de website van de KvK. Vul hier de naam van het detectivebureau in: de adresgegevens en het inschrijfnummer verschijnen vanzelf. Meer weten over Quso? Lees de over ons pagina.

Legaal verkregen bewijsmateriaal

Bij een onderzoek naar fraude, diefstal, ziekteverzuim of andere zaken is legaal verkregen bewijsmateriaal belangrijk. Alleen dit mag als bewijs dienen in een eventuele rechtszaak. Zonder vergunning van het Ministerie van Justitie kan een privédetective geen legaal bewijsmateriaal of rapport aanleveren.

Overleg altijd van tevoren over het bewijsmateriaal. Het is goed mogelijk dat dit niet geaccepteerd wordt, bovendien hangt u een boete boven het hoofd. Kies daarom altijd voor een onderzoeksbureau met vergunning van het Ministerie van Justitie en vraag na welke onderzoeksmethodes zijn toegepast.

Contact Detectivebureau
Om tijd en kosten te besparen en het onderzoek aan ons detectivebureau over te laten krijgt u een beter eindresultaat! Wij stellen alles in het werk om u snel en discreet te ondersteunen bij het vinden van de juiste en gewenste informatie zodat uw bedrijf of uw omgeving weer veilig kan functioneren!