Onderzoek laten doen naar (verborgen) vermogen

Loopt er een vordering tegen een debiteur of wilt u weten hoe het zit met (verborgen) vermogen? Start een onderzoek en krijg meer informatie over waardevolle bezittingen zoals onroerende zaken of waar iemand bankiert. Ook kunt u achterhalen bij welke organisatie de persoon in kwestie betrokken is.

Voordelen van vermogensonderzoek

Als ondernemer krijgt u vaker te maken met debiteuren. Mogelijk krijgt u nog geld van iemand of wilt u weten of een bedrijf of persoon kredietwaardig is. Een vermogensonderzoek kan u hierbij helpen. Zo wordt direct duidelijk of de persoon in kwestie waardevolle bezittingen heeft. Ook de manier waarop inkomen vergaard wordt, is dankzij het vermogensonderzoek duidelijk.
Deze informatie helpt u bij het maken van een keuze. Bijvoorbeeld bij het aangaan van een nieuw samenwerkingsverband, het vorderen van een incasso of aantrekken van nieuwe investeerders. Er zijn voldoende redenen om te kiezen voor een vermogensonderzoek. Heeft u recht op een bedrag en valt dit binnen de particuliere sfeer? Denk hierbij aan niet ontvangen alimentatie of een openstaande schuld richting u. Onderzoek naar vermogen maakt duidelijk of u achterstallige betalingen terug kunt vorderen.

Hoe werkt een onderzoek naar (verborgen) vermogen?

Uit onderzoek blijkt dat meer dan 60% van de waarde van een bedrijf in verborgen kapitaal zit. Ook particulieren hebben heel wat te verbergen. Gelukkig kunt u er achter komen of en hoe veel er sprake is van verborgen vermogen.
Het onderzoek richt zich op het binnen- en buitenland. Gekeken wordt naar de bank(en) waar de persoon in kwestie bankiert. Zowel lopende rekeningen, spaarrekeningen als bezittingen van aandelen worden gecontroleerd. Daarnaast kijkt de onderzoeker naar de aanwezigheid van onroerende zaken, kunst en andere waardevolle bezittingen. Misschien is de persoon betrokken bij een of meerdere ondernemingen en haalt hij hier winst of inkomsten uit. Ditzelfde geldt voor inkomsten uit loondienst.
Al deze informatie verzamelt de onderzoeker en deze maakt hier een rapport van op. U ontvangt dit rapport compleet met achtergrondinformatie. Mocht u verdere stappen willen ondernemen, dan kunt u hier advies in krijgen.

Wet op de privacy

Tijdens het verhaalsonderzoek naar (verborgen) vermogen wordt rekening gehouden met de privacywet. Het detectivebureau is in het bezit van een vergunning van het ministerie van Justitie. Ook is deze aangemeld bij het college bescherming persoonsgegevens, in 2018 vervangen door de AVG.

Kosten onderzoek naar vermogen

Wat kost een vermogensonderzoek? Dit is afhankelijk van de zaak. U kunt helpen door volledige naam en geboortedatum van de te onderzoeken persoon op te geven. Dit maakt het vermogensonderzoek een stuk gemakkelijker. Wilt u naast het vermogensonderzoek ook nog andere informatie zoals de identiteitsonderzoek of een onderzoek naar social media-gebruik laten verrichten? Neem telefonisch of via de e-mail contact op. U ontvangt altijd een vrijblijvende offerte.
De kosten voor het vermogensonderzoek haalt u snel weer terug: dankzij de uitgebreide rapportage behoedt u uzelf voor financiële schade of kunt u achterstallige betalingen succesvol terugvorderen.