1. Home
  2. Woonfraude

Woonfraude

Woonfraude en onderhuur komt steeds meer voor in ons land. Recente onderzoeken wijzen uit dat de er sprake is van woonfraude tot 20% bij huurwoningen. QUSO BV is gespecialiseerd in het doen van onderzoek naar onderhuur en heeft al voor diverse bedrijven naar volle tevredenheid onderzoeken naar huurfraude uitgevoerd.

Laat het nu onderzoeken!
Wij hebben werken door heel Nederland: 030-2920200

Observatie
Onderzoek naar onderhuur begint vaak met het observeren van de woning. Er wordt op deze manier vastgesteld wie de eigenlijke bewoners zijn. Dit kan bijvoorbeeld gedaan worden door te observeren wie de woning verlaat op weg naar werk of school. Observatie van een persoon of een bepaalde locatie met behulp van foto- en videoapparatuur is een uitstekende manier om iemands activiteiten vast te leggen en eventuele huurfraude vast te stellen. Het is voor ons mogelijk iemands gedragingen in kaart te brengen en aan u te rapporteren.

Buurtonderzoek
In het onderzoek naar onderhuur is het houden van buurtonderzoek vaak een effectief middel om verklaringen van buren te krijgen over de situatie in het betreffende pand. Zo kan onder andere worden vastgesteld hoe lang de woning wordt onderverhuurd en waar de eigenlijke huurder verblijft. In overleg wordt vaak besloten een confrontatie aan te gaan met de bewoner van het bewuste adres om ook van de onderhuurder een verklaring te krijgen.

Al onze bevindingen worden verwerkt in een bondig rapport. Onze rapportage is al diverse malen van doorslaggevende waarde geweest in een rechtzaak en als deskundige rapportage aangemerkt door de rechtbank en advocaten. Verder wordt door ons een heldere kostenopbouw per onderzoek gehanteerd en houdt uw vaste contactpersoon binnen QUSO BV u op de hoogte over de voortgang van het onderzoek.

Lees hier meer over: Observatie onderzoek

Eisen Bedrijfsrecherche bureau:
Alle particuliere recherchebureaus die in Nederland detective diensten willen aanbieden dienen aan de onderstaande eisen te voldoen. Wanneer u er over denkt om een prive-detective in te huren om een onderzoek te doen is het sterk aan te raden te controleren of het detectivebureau aan deze gestelde eisen voldoet. Er worden namelijk, op websites zoals marktplaats, maar ook op professioneel uitziende webpagina’s privédetective diensten aangeboden door mensen of bedrijven die niet aan de eisen voldoen. Dit kan problemen opleveren met latere rechtsgeldigheid van een rapportage bij een eventuele rechtszaak, maar veelal is ook het daadwerkelijk prive-detective onderzoek van lagere kwaliteit.

Vergunning van het Ministerie van Justitie:
Alle particuliere detectivebureaus dienen in het bezit te zijn van een vergunning. Wanneer er aan een prive-detective bureau een vergunning is toegekend krijgt dit bedrijf een POB nummer toegewezen. U kunt er in ieder geval van uit gaan dat een dergelijk detectivebureau zich aan bepaalde wettelijke eisen houdt. Wanneer dit niet het geval is kan namelijk dit bureau zijn vergunning verliezen.

Aangemeld bij het College Bescherming Persoonsgegevens:
Een particulier detectivebureau dient aangemeld te zijn bij het college bescherming persoonsgegevens. In de praktijk betekend dit dat het prive-detective bureau de richtlijnen van deze organisatie dient na te leven en dit door het CBP wordt gecontroleerd. Zo worden aan detectivebureaus door dit orgaan bepaalde eisen gesteld die betrekking hebben op privacy en de bewaarduur en wijze van persoonsgegevens.

Overige eisen recherchebureau:
Buiten de branche specifieke eisen zoals hierboven vermeld dienen detectivebureaus natuurlijk ook ingeschreven te staan bij de KvK. .

Tip voor het inhuren van een recherchebureau:
Wanneer u op het punt staat om een detectivebureau in te schakelen en u heeft een groter onderzoek dan enkel wat uitzoekwerk, dan is het te adviseren een persoonlijk intake gesprek te houden. In dit gesprek krijgt u een gevoel bij de kwaliteit van het prive detectivebureau en kunt u ook vragen naar de resultaten in vergelijkbare zaken.

QUSO BV voldoet ruim aan alle gestelde eisen.

 

Bel nu +31 (0) 30 292 0200 voor meer informatie over,
Woonfraude of vul ons informatieformulier in.