1. Home
 2. Verzekeringsfraude

Verzekeringsfraude

Op het gebied van onderzoek en analyses levert Recherchebureau QUSO BV verschillende diensten voor verzekeraars. Wij werken met gediplomeerd personeel, een erkenning van het Ministerie van Justitie, houden rekening met de gedragscode persoonlijk onderzoek van het Verbond van Verzekeraars, bestaande jurisprudentie en uitspraken van de Raad van Toezicht.

Laat het nu onderzoeken!
Wij hebben werken door heel Nederland: 030-2920200

Aan de hand van een intake gesprek kunnen de onderzoeksmogelijkheden worden besproken en door ons een vrijblijvend plan van aanpak worden opgesteld. Veelal betreft het onderzoek naar verzekeringsfraude:

 • Het volgen / observeren van personen
 • Het doen van buurtonderzoek
 • Desk research

Van de bevindingen wordt door ons een rapportage opgemaakt, eventueel onderbouwd met foto- en/of video opnamen. Onze rapportage is al diverse malen van doorslaggevende waarde geweest in een rechtzaak en als ‘deskundige rapportage’ aangemerkt door de rechtbank.

Op het gebied van verzekeringsfraude doen wij verschillende onderzoeken, zoals onderstaand weergegeven:

 • Gezondheidsfraude onderzoek
  Is het ziektebeeld van de persoon wel juist?
 • Aansprakelijkheidsonderzoek
 • Schadeonderzoek / Toedrachtonderzoek
 • Acceptatie onderzoek
 • WIA / WGA controle onderzoek

Door verschillende wetten, zoals het nu actuele WIA / WGA neemt de overheid steeds meer afstand van de verantwoordelijkheden voor mensen in loondienst. Deze verantwoordelijkheden liggen nu bij de werkgevers die zich hiertegen bij u kunnen verzekeren. Aan de ene kant voor u misschien een goede ontwikkeling maar de controle op de situatie ligt daarmee ook bij u!

Verder wordt door ons een heldere kostenopbouw per onderzoek gehanteerd en houdt uw vaste contactpersoon binnen QUSO Bedrijfsrecherche BV u op de hoogte over de voortgang van het onderzoek.

Eisen Recherchebureau:
Alle particuliere recherchebureaus die in Nederland detective diensten willen aanbieden dienen aan de onderstaande eisen te voldoen. Wanneer u er over denkt om een prive-detective in te huren om een onderzoek te doen is het sterk aan te raden te controleren of het detectivebureau aan deze gestelde eisen voldoet. Er worden namelijk, op websites zoals marktplaats, maar ook op professioneel uitziende webpagina’s privédetective diensten aangeboden door mensen of bedrijven die niet aan de eisen voldoen. Dit kan problemen opleveren met latere rechtsgeldigheid van een rapportage bij een eventuele rechtszaak, maar veelal is ook het daadwerkelijk prive-detective onderzoek van lagere kwaliteit.

Vergunning van het Ministerie van Justitie:
Alle particuliere detectivebureaus dienen in het bezit te zijn van een vergunning. Wanneer er aan een prive-detective bureau een vergunning is toegekend krijgt dit bedrijf een POB nummer toegewezen. U kunt er in ieder geval van uit gaan dat een dergelijk detectivebureau zich aan bepaalde wettelijke eisen houdt. Wanneer dit niet het geval is kan namelijk dit bureau zijn vergunning verliezen.

Aangemeld bij het College Bescherming Persoonsgegevens:
Een particulier detectivebureau dient aangemeld te zijn bij het college bescherming persoonsgegevens. In de praktijk betekend dit dat het prive-detective bureau de richtlijnen van deze organisatie dient na te leven en dit door het CBP wordt gecontroleerd. Zo worden aan detectivebureaus door dit orgaan bepaalde eisen gesteld die betrekking hebben op privacy en de bewaarduur en wijze van persoonsgegevens.

Overige eisen recherchebureau:
Buiten de branche specifieke eisen zoals hierboven vermeld dienen detectivebureaus natuurlijk ook ingeschreven te staan bij de KvK. .

Tip voor het inhuren van een recherchebureau:
Wanneer u op het punt staat om een detectivebureau in te schakelen en u heeft een groter onderzoek dan enkel wat uitzoekwerk, dan is het te adviseren een persoonlijk intake gesprek te houden. In dit gesprek krijgt u een gevoel bij de kwaliteit van het prive detectivebureau en kunt u ook vragen naar de resultaten in vergelijkbare zaken.

QUSO BV voldoet ruim aan alle gestelde eisen.

Bel nu +31 (0) 30 292 0200 voor meer informatie over,
Verzekeringsfraude of vul ons informatieformulier in.