1. Home
  2. Prive detective
  3. Alimentatie onderzoek

Alimentatie onderzoek

Heeft u vermoedens dat uw ex-partner reeds is gaan samenwonen met een nieuwe partner? Of denkt u te kunnen aantonen dat hij of zij aanzienlijk meer inkomen is gaan genereren? In dit geval kan er sprake zijn van alimentatiefraude. Wanneer u nog steeds alimentatie betaalt, maar dit om deze reden wilt stopzetten, kunnen wij dit alimentatie onderzoek voor u uitvoeren. Een dergelijk onderzoek kan aantonen of uw vermoedens kloppen of niet, zo komt u erachter waar u wel of geen recht op heeft.

Wij leveren het nodige bewijs

Door een alimentatie onderzoek te starten kunt u de waarheid naar boven halen over de huidige leefsituatie van uw ex-partner. Quso doet grondig onderzoek en verzamelt bewijzen zo gedetailleerd mogelijk. Hierdoor kunnen wij bij bevestiging van uw vermoeden voldoende bewijs leveren dat uw ex-partner wellicht geen recht meer heeft op alimentatie. Ons partneralimentatie onderzoek kan ertoe leiden dat deze stopgezet wordt door de rechter als aan alle voorwaarden is voldaan.

Hoe werkt het alimentatie onderzoek?

Bij vermoedens over alimentatiefraude starten wij direct een alimentatie onderzoek. Alle bewijzen worden nauwkeurig verzamelt door een specialistisch team. Om ervoor te zorgen dat er een nihil stelling komt van de alimentatie, controleert de rechter of er aan alle voorwaarden is voldaan. Deze staan opgesteld in artikel 1:160 van het Burgerlijk Wetboek, waarin beschreven staat over de ex-partner dat zij reeds is gaan samenwonen en is gehuwd.

Het onderzoek wordt opgebouwd om de volgende bewijzen te vergaren:

  • Samenwonen op hetzelfde adres
  • Het bestaan van een affectieve relatie
  • Het bestaan van een economische eenheid met de nieuwe partner

Wat is alimentatiefraude?

Er is sprake van alimentatiefraude wanneer er veranderingen ontstaan in de burgerlijke staat van een ex-partner waaraan alimentatie wordt betaald of wanneer er sprake is van een nieuwe partner waarmee geen huwelijk wordt gesloten. Wanneer er namelijk weldegelijk sprake is van samenleving en de alimentatiebetaler wordt hiervan niet op de hoogte gesteld, is er al sprake van alimentatiefraude.

Het belangrijke en lastige verschil is dat het samenleven van twee personen veel lastiger te constateren is dan een huwelijk. Daarom is het essentieel om hiervoor een ervaren specialist, zoals Quso voor in te schakelen.

Daarnaast kan ook het verkrijgen van een nieuwe werkbetrekking of een hoger inkomen van invloed zijn op de hoogte van de te betalen alimentatie. Wanneer hiervan bewijs geleverd kan worden en blijkt dat de alimentatiebetaler ten onrechte alimentatie blijft betalen, is er ook sprake van alimentatiefraude door de ex-partner.

Geregistreerd bij Autoriteit persoonsgegevens

Gelegitimeerd door de Politie

POB nummer

ND nummer

Bewijsvoering partneralimentatie onderzoek

Wij onderzoeken tijdens een partneralimentatie onderzoek het soort werk, frequentie en andere zaken die belangrijk zijn voor de bewijsvoering in een dergelijke zaak. Zo ook in het onderzoek naar een eventuele nieuwe partner. Alle bewijzen worden structureel aan u gerapporteerd, zodat u daarmee vermindering van het te betalen bedrag kunt aanvragen.

De meest gebruikte methode voor het observeren van de ex-partner is het partneralimentatie onderzoek. Het is daarnaast echter ook mogelijk om andere onderzoeksmethodes in te zetten, zoals digitaal onderzoek, (buurt)verklaringen of de inzet van technische hulpmiddelen. Uw aandeel hierin is ook zeer belangrijk. Wij ontvangen graag efficiënte informatie die het onderzoek kunnen versterken, zoals foto’s, e-mails, werktijden, adressen enzovoorts.

Wat kost een alimentatie onderzoek?

Wat een alimentatie onderzoek precies gaat kosten hangt af van een heleboel factoren. Wij kunnen zo op voorhand dan ook geen exact algemeen bedrag noemen. De case en de nodige bewijslast verschillen per geval. Zo hebben sommige personen een heel regelmatig levensritme, maar hebben anderen juist een leefpatroon waar geen peil op te trekken is. Een gemiddeld partneralimentatie onderzoek duurt minimaal een aantal weken, omdat er bewijs moet komen van het feit dat de situatie van uw ex-partner structureel is veranderd. Tijdens het alimentatie onderzoek wordt u door uw vaste contactpersoon binnen Quso op de hoogte gehouden van de voortgang en de kosten, om tot een zo efficiënt- en goed mogelijk eindresultaat te komen.

Nauwe samenwerking met familierechtadvocaten

Quso heeft jarenlange ervaring in het doen van partneralimentatie onderzoek, toch blijft de advocaat een essentiële schakel bij dergelijke situaties. Dit is de persoon die uiteindelijk bepaalt welk bewijs en hoeveel hiervan noodzakelijk is om een zaak te vormen. Door nauw contact met een familierecht advocaat te onderhouden en concept rapportages te overleggen, voorkomen we dat het door ons verzamelde bewijs niet kan rekenen op steun van advocaten.

Dit heeft als groot voordeel dat u op de kosten van het onderzoek kunt besparen. We zorgen er zo namelijk voor dat er enkel zaken onderzocht worden die voor u en uw advocaat van belang zijn. Wanneer u nog geen familierecht advocaat heeft omarmt, kunnen wij u in contact brengen met een gespecialiseerde advocaat.

Snel een partner alimentatie onderzoek starten? Neem nu contact op

Wilt u zo snel mogelijk alimentatie terugvorderen of alimentatiefraude bewijzen? Hard bewijs brengt u aan het licht met een alimentatie onderzoek van Quso. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden, dan stemmen wij graag met u af wanneer wij het onderzoek kunnen starten.

QUSO BV voldoet ruim aan alle wettelijk gestelde eisen. Lees hier alle eisen waar een Recherchebureau aan moet voldoen >>