Opleiding Particulier Onderzoeker

Voordat u als Particulier Onderzoeker mag gaan werken, dient u in het bezit te zijn van het diploma Particulier Onderzoeker van de Stichting Vakexamens voor de Particuliere Beveiligingsorganisaties (SVPB). Met dit wettelijk erkende diploma op zak kunt u gaan werken bij een door het ministerie van Veiligheid en Justitie erkend recherchebureau.

De opleiding Particulier Onderzoeker is verdeeld in drie modules:

  • Basiskennis Particulier Onderzoeker
  • Wettelijke kaders
  • Onderzoek en rapportage

QUSO BV is een door Ecabo erkend leerbedrijf en verzorgt al vele jaren opleidingen.

De opleiding voor Particulier Onderzoeker wordt verzorgd door docenten, die ruime ervaring hebben bij verscheidene opsporingsdiensten en die momenteel dagelijks werkzaam zijn als Particulier Onderzoeker. Onze opleiding wordt dan ook gegeven aan de hand van voorbeelden uit de dagelijkse praktijk van een Particulier Onderzoeker.

Het lesmateriaal is recentelijk aangepast aan de laatste exameneisen van het SVPB waardoor u maximaal wordt voorbereid op het examen. Door dit lesmateriaal en de kennis en ervaring van onze docenten met de dagelijkse praktijk ligt ons slagingspercentage ruim boven het landelijk gemiddelde.

De cursus bestaat in totaal uit 8 lesdagen (op zaterdag). 6 Lesdagen gevolgd door examen theorie “Basiskennis Particulier Onderzoeker & Wettelijke kaders” en 2 lesdagen gevolgd door examen “Onderzoek en Rapportage” welke als volgt zijn ingedeeld:

Startdatum
Nader te bepalen.

Les data “Basiskennis Particulier Onderzoeker en Wettelijke kaders”
Nader te bepalen.

Examen theorie “Basiskennis Particulier Onderzoeker en Wettelijke kaders”
 Afhankelijk van de gevolgde lesdagen zijn de examens altijd in het kantoor van de SVPB (exacte tijd en locatie wordt kenbaar gemaakt door het SVPB).

Les data “Onderzoek & Rapportage”
Nader te bepalen.

Examen “Onderzoek & Rapportage”
Afhankelijk van de gevolgde lesdagen (exacte tijd en locatie wordt kenbaar gemaakt door het SVPB).

De lestijden zijn van 9:00 tot 15:30 uur.

De kosten voor de opleiding Particulier Onderzoeker bedragen € 1.345,00 (inclusief BTW). Dit is exclusief de examenkosten van het SVPB.

[notification type=”notification_info”]Wilt u zich inschrijven voor de opleiding Particulier Onderzoeker, vul dan ons informatieformulier in.[/notification]