Zo vader, zo (stief)zoon

Quso is een familiebedrijf met als drijvende krachten John en zijn stiefzoon Hette. Zij vullen elkaar goed aan dankzij de praktische instelling van John en de commerciële blik van Hette. Samen gaan ze op pad en doen ze het buitenwerk van Quso.

Al vanaf jonge leeftijd toonde Hette interesse in het recherchewerk. Het is dan ook niet gek dat hij uiteindelijk zijn diploma voor particulier onderzoeker haalde en onderdeel werd van Quso.

Vanaf dag één dat Hette zijn diploma had behaald, trad John op als zijn leermeester op het gebied van recherchewerk. “Het is natuurlijk een aparte verhouding die we hebben”, vertelt John. “Ik ben zijn bonusvader, maar ook zijn collega.”

Samen plezier in het werk

John leerde Hette kennen toen deze 7 jaar oud was. Inmiddels gaan de twee al ruim 21 jaar samen op pad. Hette was vanaf het begin van Quso in 2001 mee aan boord. De lol in het werk is in die 21 jaar niet afgenomen. “Wij hebben vijf dagen per week contact met elkaar”, vertelt John. “Dat is natuurlijk heel bijzonder en een bevoorrechte positie. Ook buiten het werk besteden wij veel aandacht aan elkaar waarbij wij als gezin zijnde gaan uiteten of tripjes maken samen. En als wij ergens aan het posten zijn en er gebeurt helemaal niks, dan heb je ook plezier aan elkaar.”

Eigen manier van werken

Wat ervoor zorgt dat het botert tussen de twee, is een wederzijds begrip voor elkaars manier van werken én hun persoonlijkheden. Het door en door kennen van elkaars manier van werken zorgt ervoor dat ze ook elkaars sterke en zwakke punten kennen. “Ik ben erg kort door de bocht”, vertelt John “Dus ik zie dingen als zwart of wit. Dat betekent dat ik over het algemeen de harde zaken in het bedrijf oplos. Hette treedt dan onder andere op als mijn rem en ik ben de zijne wanneer dat nodig is.”

Deze automatische rolverdeling zorgt ervoor dat iedereen zijn eigen autonomie heeft en zijn expertise kan uitvoeren binnen het bedrijf. Dat is ook nodig want zoals John terecht zegt: “je kan niet alles zelf doen, en dat moet je ook niet willen.” Dat betekent dat de twee elkaar maar wat graag bijstaan om samen een leuke klus aan te nemen en op pad te gaan.

Ook Hette en John, of een van de andere Quso collega’s, inschakelen om een zaak op te lossen van bijvoorbeeld fraude, diefstal of overspel? Neem contact op voor meer informatie.