Verborgen camera’s vinden in huis

Er worden stiekem video-opnamen in uw woning gemaakt. Bijvoorbeeld door de partner of huisgenoot. Hoe kunt u verborgen camera’s in huis vinden? Hierbij maakt u gebruik van anti afluisterapparatuur of een onderzoekdienst. Er zijn dus meerdere mogelijkheden. Er zijn ook nog een aantal andere trucjes om verborgen camera’s te vinden.

Toezicht in de woning

Verborgen camera’s op de werkplek, in winkels of de horeca is niet toegestaan. Hoe zit het met verborgen camera’s in huis? Hier zijn geen regels voor. Iedereen mag zelf weten of hij of zij camera’s in de woning hangt. Een verborgen camera is niet zichtbaar. Vaak is het doel hiervan om de partner te controleren. Bijvoorbeeld bij vermoeden op overspel.

Het is dus niet zo dat de partner of huisgenoot strafbaar is wanneer deze een verborgen camera in de eigen woning plaatst. Opgenomen beelden of audio mogen niet zomaar gedeeld worden.

Verborgen camera’s vinden in huis

Heeft u het idee dat u stiekem gefilmd wordt? Kijk dan eens kritisch in kastjes, lades en achter voorwerpen. Houd er ook rekening mee dat verborgen camera’s tegenwoordig in voorwerpen worden ingebouwd. Bijvoorbeeld een teddybeer die plots op de kast staat of een wekkerradio die er eerder niet stond. Dit zijn verdachte zaken.

Controleer ook spiegels. Zet de vingernagel tegen de spiegel en bekijk of er een ruimte tussen de nagel en het spiegelbeeld van de nagels zit. Wanneer hier geen ruimte tussen zit dan gaat het om geen echte spiegel. De kans is aanwezig dat hier een verborgen camera achter zit.

In het donker met een zaklamp

Schakel alle verlichting in de woning uit. Schijn met een zaklamp langzaam door de kamer. Een cameralens zal het licht van de zaklamp reflecteren. Kijk ook goed of er ergens een rood of groen lampje zichtbaar is, sommige camera’s hebben dit wanneer ze in het donker filmen.

Speciale scanner voor het opsporen van camera’s

Anti afluisterapparatuur is bedoeld voor het opsporen van verborgen camera’s en afluisterapparatuur. Er is veel verkrijgbaar, maar niet alles kan ook verborgen camera’s detecteren. De betere modellen detecteren zowel draadloze als bedrade camera’s. Maar ook afluisterapparatuur en gps volgsystemen.

Voor goed anti afluisterapparatuur betaalt u tussen de € 200 en € 600. De professionele anti afluisterapparatuur kost meer dan € 2000. Deze investering is alleen zinvol wanneer u dit ook vaker gebruikt of professioneel inzet.

Onderzoekdiensten – privédetective

Een andere methode is het inschakelen van een onderzoekdienst. Een ervaren privédetective komt thuis en scant de hele woning op de aanwezigheid van verborgen camera’s. Maar ook of er afluisterapparatuur aanwezig is.

Een onderzoekdienst wordt niet alleen door bedrijven maar ook door particulieren ingezet. Houd er echter rekening mee dat het om een eenmalig bezoek gaat. De partner kan verborgen camera’s gewoon weer terugplaatsen. Daarom is anti afluisterapparatuur een betere investering. Zo controleert u op elk gewenst moment de woning op de aanwezigheid van verborgen camera’s. Ook praktisch voor het controleren van de vakantiewoning.