Hoe partneralimentatie bij samenwonen nieuwe partner stoppen?

Wanneer uw ex-partner weer gaat samenwonen is dat een wettelijke reden om de partneralimentatie te stoppen. Helaas wordt het niet altijd netjes door uw ex-partner aangegeven dat hij of zij weer is gaan samenwonen, maar wordt dit moedwillig verzwegen om toch nog partneralimentatie van u te ontvangen. Wij kunnen onderzoek doen naar uw ex-partner waarin wettelijk wordt aangetoond dat hij of zij weer samenwoont met een nieuwe partner.

Manier van samenwonen invloed op partneralimentatie:
Niet elke manier van samenwonen van uw ex-partner heeft invloed op de te betalen partneralimentatie. Zo dient volgens de wet uw ex-partner samen te wonen als zijnde gehuwd. Dit betekend dus dat er elke nacht in dezelfde woning wordt geslapen, een affectieve relatie bestaat tussen uw ex-partner en de nieuwe partner en er een economische eenheid bestaat.  Wanneer door uw ex-partner met de nieuwe partner dus af en toe in dezelfde woning wordt geslapen of samen een weekje vakantie wordt gepland betekent dit niet gelijk dat u kunt stoppen met het betalen van partneralimentatie. Uw ex-partner dient op zo’n manier met de nieuwe partner samen te wonen dat een buitenstaander zal denken dat ze gehuwd zijn.

Aantonen samenwonen voor stoppen partneralimentatie:
Wanneer u denk dat uw ex-partner daadwerkelijk samenwoont met een nieuwe partner, maar dit niet openlijk toegeeft dan heeft u de mogelijkheid een onderzoek door een recherchebureau te laten instellen.  In dit onderzoek wordt geprobeerd aan te tonen dat uw ex-partner en de nieuwe partner in dezelfde woning slapen, een liefdesrelatie hebben en een economische eenheid vormen. Deze onderzoeken i.v.m. partneralimentatie zijn in de regel langdurige onderzoeken die in samenwerking met uw advocaat worden gedaan. Zo dient elke ochtend en avond worden vastgesteld wie de woning verlaten en binnengaan en dienen zaken als het doen van boodschappen of andere handelingen die mogelijk wijzen op de aanwezigheid van een economische eenheid worden vastgesteld.

Lees hier meer over ons: Alimentatie onderzoek

Zelf informatie verzamelen over samenwonen ex-partner:
Hoewel u voor merendeel van het bewijs in een partneralimentatie onderzoek een recherchebureau nodig heeft zijn er toch een aantal zaken die u zelf kunt doen om bij te dragen aan de bewijslast voor het stoppen van de partneralimentatie. Zo kunnen dingen die u ziet op Social Media, zoals facebook een eventuele nieuwe relatie bevestigen. Ook zijn dingen als vakantiekaarten of e-mails door beide ondertekend of verzonden van een gezamenlijk e-mail adres bruikbaar als bewijs.

Advocaat inschakelen wanneer uw partner weer samenwoont:
Buiten een recherchebureau voor het doen van het alimentatie onderzoek heeft u tevens een advocaat nodig die gespecialiseerd is in familierecht. In samenwerking met deze advocaat wordt dan een plan van aanpak voor het alimentatie onderzoek opgesteld zodat het verkregen bewijs zo effectief mogelijk kan worden verkregen en ook gebruikt kan worden in een eventuele rechtszaak.

Wat kost een Partneralimentatie onderzoek?:
Er is niet precies aan te geven wat de kosten van een partneralimentatie onderzoek zijn, omdat de inzet per geval afwijkend is. Zo hebben sommige personen een heel regelmatig levensritme, wat het voor ons makkelijker maakt om een patroon vast te stellen, en anderen hebben weer een leefpatroon waar geen peil op te trekken is. Wel zijn eigenlijk alle partneralimentatie onderzoeken lange termijn onderzoeken, omdat door ons moet worden aangetoond dat de situatie structureel zo is. Wel wordt voorafgaand een inzet met daarbij horende kosten afgesproken, zodat u ten alle tijde de controle houdt over de kosten van het alimentatie onderzoek. Tijdens het onderzoek wordt u door uw vaste contactpersoon binnen recherchebureau QUSO BV op de hoogte gehouden van de voortgang en de kosten om zo gezamenlijk tot een zo goed mogelijk eindresultaat te komen.

Eisen Bedrijfsrecherche bureau:
Alle particuliere recherchebureaus die in Nederland detective diensten willen aanbieden dienen aan de onderstaande eisen te voldoen. Wanneer u er over denkt om een prive detective in te huren om een onderzoek te doen is het sterk aan te raden te controleren of het detectivebureau aan deze gestelde eisen voldoet. Er worden namelijk, op websites zoals marktplaats, maar ook op professioneel uitziende webpagina’s privédetective diensten aangeboden door mensen of bedrijven die niet aan de eisen voldoen. Dit kan problemen opleveren met latere rechtsgeldigheid van een rapportage bij een eventuele rechtszaak, maar veelal is ook het daadwerkelijk prive detective onderzoek van lagere kwaliteit.

Vergunning van het Ministerie van Justitie:
Alle particuliere detectivebureaus dienen in het bezit te zijn van een vergunning. Wanneer er aan een prive detective bureau een vergunning is toegekend krijgt dit bedrijf een POB nummer toegewezen. U kunt er in ieder geval van uit gaan dat een dergelijk detectivebureau zich aan bepaalde wettelijke eisen houdt. Wanneer dit niet het geval is kan namelijk dit bureau zijn vergunning verliezen.

Aangemeld bij het College Bescherming Persoonsgegevens:
Een particulier detectivebureau dient aangemeld te zijn bij het college bescherming persoonsgegevens. In de praktijk betekend dit dat het prive-detective bureau de richtlijnen van deze organisatie dient na te leven en dit door het CBP wordt gecontroleerd. Zo worden aan detectivebureaus door dit orgaan bepaalde eisen gesteld die betrekking hebben op privacy en de bewaarduur en wijze van persoonsgegevens.

Overige eisen recherchebureau:
Buiten de branche specifieke eisen zoals hierboven vermeld dienen detectivebureaus natuurlijk ook ingeschreven te staan bij de KvK. .

Tip voor het inhuren van een recherchebureau:
Wanneer u op het punt staat om een detectivebureau in te schakelen en u heeft een groter onderzoek dan enkel wat uitzoekwerk, dan is het te adviseren een persoonlijk intake gesprek te houden. In dit gesprek krijgt u een gevoel bij de kwaliteit van het prive detectivebureau en kunt u ook vragen naar de resultaten in vergelijkbare zaken.

QUSO BV voldoet ruim aan alle gestelde eisen.

 

Bel nu +31 (0) 30 292 0200 voor meer informatie over, Partneralimentatie onderzoek of vul ons informatieformulier in.

 

Menu