Op welke manier kunt u bedrijfsfraude aantonen?

In dit artikel gaan we het hebben over de manieren waarop u bedrijfsfraude kunt aantonen. Zo wordt de kans groter dat u iemand op heterdaad betrapt. Op basis daarvan kunt u iemand ontslaan en het bewijs aan de politie overdragen.

bedrijfsfraude

Bedrijfsfraude kan op de volgende manieren worden aangetoond of worden voorkomen:

  • Screening aan de voorkant

Voorkomen is beter dan genezen! Wanneer u uw personeel vooraf al screent is het mogelijk om bedrijfsfraude te voorkomen. U kunt dit door een recherchebureau als Quso laten doen of u kunt dit zelf doen. Omdat u deze screening het liefst zelfs doet is het goed om na te denken over een manier van werven en selecteren waarbij de screening voor fraudebestrijding zit ingebrand. Ook kan een recherchebureau u daarmee van dienst zijn.

  • Beveiligingscamera’s

Geldende privacy wetgeving beperkt u als het om het inzetten van beveiligingscamera’s gaat. Toch kunnen bewakingscamera’s een doeltreffend middel tijdens een fraudeonderzoek zijn. Als recherchebureau weten wij wanneer het plaatsen van bewakingscamera’s geoorloofd is.

  • Personen achtervolgen

Het achtervolgen van uw personeel is iets dat u liever niet doet. Om bepaalde zaken aan te tonen kan het echter wel noodzakelijk zijn om dit te doen. Bij het aantonen van bedrijfsfraude wordt dit dan ook gezien als een doeltreffend middel.

  • Administratief onderzoek

Voor bijvoorbeeld financiële fraude kan er een administratief onderzoek benodigd zijn. Op deze manier kan inzichtelijk worden gemaakt wat er niet klopt en kan er op basis daarvan actie worden ondernomen. Quso werkt samen met er een accountantskantoor wanneer er een verdenking in die richting is.

  • Interviews

Interviews leveren soms meer op dan vooraf verwacht wordt. Wanneer er gericht vragen aan uw medewerkers worden gesteld kunnen er verschillende zaken aan het licht komen.

Door te starten met een vooronderzoek zal achterhaald worden welke middelen vereist zijn om bedrijfsfraude aan te tonen. Wanneer er een onderzoek start moet het immers duidelijk zijn wat het onderzoek zal kosten. Op basis van een uurtarief wordt er een offerte opgesteld.

Bedrijfsfraude aantonen met QUSO.nl

Quso.nl is gespecialiseerd in het aantonen van bedrijfsfraude. Doordat wij veel fraudezaken aan het licht hebben gebracht weten wij precies welk werkwijze gepast is. Wilt u meer informatie? Wij spreken u graag persoonlijk! Bereik ons telefonisch en per e-mail via 030-2920200 of info@quso.nl.

 

Menu