Wanneer er sprake van diefstal is verdenkt u uw personeel waarschijnlijk het snelst. Logisch, zij zijn altijd aanwezig en zeker wanneer u veel waardevolle goederen heeft kan de verleiding groot zijn.

Diefstal komt regelmatig onder personeel voor en is wat dat betreft dus niets nieuws onder de zon. Uw vermoedens zijn er dan ook niet voor niets! Het is een reële mogelijkheid.

Afgezien van het vertrouwen dat u in uw personeel verliest komt het ook de werksfeer niet ten goede en kan het uw imago bij klanten aantasten. Genoeg redenen om onderzoek te doen!

diefstal-in-bedrijf

 

Is er sprake van diefstal?

Als u uw personeel van diefstal verdenkt kunt u dit niet direct uitspreken. U moet zeker van uw zaak zijn! Zo kunnen er ook spullen zoek zijn of wordt uw administratie mogelijk onvoldoende op orde gehouden. Door uw situatie gedisciplineerd in kaart te brengen kunt u onderzoeken of uw vermoedens gegrond zijn. Om diefstal definitief te bewijzen is daar bewijsmateriaal voor nodig. Zeker wanneer u uw zaak voor de rechter verdedigt zijn er krachtige bewijzen nodig.

Wat mag wel en wat mag niet?

Zeker in grotere bedrijven is het belangrijk om huisregels op te stellen. Zo is het duidelijk wat wel en niet mag. Bij sommige ondernemingen is het meenemen van goederen zodanig in de bedrijfscultuur gegroeid dat het lastig is om een diefstal aan te vechten. Zijn uw grenzen duidelijk aangegeven? En zijn er nog steeds vermoedens dat uw personeel goederen ontvreemd? Dan is het tijd om bewijsmateriaal te verzamelen en uw grenzen aan te geven. Bijvoorbeeld door een ontslag of laatste waarschuwing.

Uw stelende medewerker ontslaan

Wanneer u een stelende medewerker heeft wilt u daar het liefst zo snel mogelijk vanaf. Bij kleinere diefstallen is het noodzakelijk om een administratie aan te maken waarin een terugkerend patroon duidelijk wordt, bij grotere diefstallen is ontslag op staande voet mogelijk.

Houd er rekening mee dat diefstal door een rechter vaak door andere ogen wordt gezien. Was u bekend met een diefstal en bent u er niet tegen opgetreden? Dan zal een rechter waarschijnlijk geen ontslag toewijzen. Bij een rechter weegt uw vertrouwen dat geschaad wordt het zwaarst.

Beveiligingscamera’s ophangen en bewijsmateriaal verzamelen

Om uw vermoedens hard te maken is er bewijsmateriaal benodigd. Het ophangen van (verborgen) camera’s is een doeltreffend middel.

Bij Spywebshop.nl zijn we gespecialiseerd in (verborgen) camerasystemen. Op deze manier kunt u op professionele wijze bewijsmateriaal verzamelen en een medewerker ontslaan wanneer diefstal bewezen wordt.

Verborgen camera’s zijn een middel dat alleen kan worden ingezet wanneer er vermoedens van diefstal zijn. U wilt immers niet dat de privacy van uw medewerkers onrechtmatig beschadigd wordt. Raadpleeg een gespecialiseerde advocaat om de wet- en regelgeving rondom dit thema in kaart te brengen.

Lukt het u niet om een passend camerasysteem te vinden? Gebruik onze keuzehulp voor verborgen camera’s of neem persoonlijk contact met ons op. Bereik ons telefonisch en per e-mail via +31(0)306303631 of [email protected]