Mystery guests / mystery shoppers: de voordelen op een rij

Overweegt u een mystery guest of mystery shopper in te huren? In dit artikel hebben we de voordelen op een rij gezet.

Wat is een mystery guest / mystery shopper en wat zijn de voordelen?

Wanneer u de kwaliteit van uw dienstverlening of customer service wilt waarborgen is het prettig wanneer dit af en toe gecontroleerd wordt. Door een mystery guest of mystery shopper in te zetten kunt u controleren in hoeverre aan uw eisen wordt voldaan. U kunt echter ook uw beveiliging controleren of in hoeverre uw medewerkers bepaalde procedures doorlopen.

Een mystery guest of mystery shopper is op allerlei manieren inzetbaar. De voornaamste redenen waarom organisaties mystery guests inzetten:

  • U kunt ontdekken hoe klantvriendelijk uw organisatie is.
  • U ontdekt hoe commercieel uw medewerkers zijn en op welke manier ze met klanten omgaan.
  • U ervaart in hoeverre uw medewerkers begrijpen welke noodzaak een klant heeft.
  • U kunt beveiligingsrisico’s in kaart brengen en fraude aantonen.

De manier waarop mystery guests uw organisatie testen kunt u in samenwerking met hen afstemmen.

Door middel van mystery guests kan er een nulmeting worden gemaakt en kan er ontdekt worden waar de knelpunten binnen uw organisatie zitten. Op basis daarvan kan er een actieplan worden samengesteld en kan er aan een verbeterplan worden gewerkt. Wanneer dit verbeterplan naar wens is doorgevoerd kan er daarna nogmaals een mystery guest-onderzoek worden uitgevoerd. Zo wordt geanalyseerd of de gewenste verbeteringen zijn waargemaakt en of er sturing noodzakelijk is.

Mystery guests inschakelen via Quso

Bij Quso zijn wij er de laatste jaren achtergekomen dat mystery guests ideaal zijn om beveiligingsrisico’s en bedrijfsfraude mee aan het licht te brengen. Door onze achtergrond als recherchebureau kunnen wij uw organisatie zo compleet mogelijk informeren. Zo kunnen wij zien welke risico’s er spelen en op afstand adviseren. Ook beschikken onze mystery shoppers / mystery guests over verborgen camera’s en voice recorders, op deze manier kunnen wij onze bevindingen uitgebreid rapporteren. Mystery guests zijn inzetbaar voor tal van verschillende doeleinden, op basis van uw wensen wordt er een passend onderzoeksplan ingericht.

Quso is inzetbaar per dag(deel) en volgens een heldere offerte. Wilt u meer informatie? Wij spreken u graag persoonlijk! Bereik ons telefonisch en per e-mail via 030-2920200 of info@quso.nl.

Menu