Zet u vraagtekens bij de ziekmelding van één van uw medewerkers, maar kan er door onvoldoende bewijs geen verdere stappen worden ondernomen. Door een ons uit te voeren onderzoek naar het eventueel onrechtmatige ziekmelding komt u in het bezit van dit bewijs.

Laat het nu onderzoeken! Wij hebben werken door heel Nederland: 030-2920200

Er kan door ons een onderzoek worden gedaan naar:

  • Bijklussen voor eigen rekening tijdens de ziekmelding
  • Er is een onjuist ziektebeeld opgegeven.
  • Door het onderzoek kan bijvoorbeeld ook het rapport van de Arbo arts worden ontkracht.
  • Er worden overige regels van uw ziekmelding beleid overtreden.

Aan de hand van een intakegesprek kan een plan van aanpak worden opgesteld om bewijs te verzamelen van de ziekmelding fraude. U ontvangt dit vervolgens in een offerte waarin tevens de onderzoekskosten worden vermeld. Ziekmelding onderzoeken in: Alkmaar, Almere, Amersfoort, Amsterdam, Apeldoorn, Arnhem, Breda, Den Haag, Deventer, Dordrecht, Breda, Ede, Eindhoven, Groningen, Haarlem, Haarlemmermeer, Leiden, Maastricht, Nijmegen, Rotterdam, Tilburg, Utrecht, Zaanstad, Zoetermeer, Zwolle.

Veelal bestaat een ziekmelding onderzoek uit het schaduwen / observeren van de betreffende medewerker, waarmee u eventuele ziekmelding fraude kan aantonen. Van de bevindingen wordt door ons een rapportage opgemaakt, eventueel onderbouwd met foto- en/of video opnamen. Onze rapportage is al diverse malen van doorslaggevende waarde geweest in een rechtszaak en als ‘deskundige rapportage’ aangemerkt door de rechtbank.

Verder wordt door ons een heldere kostenopbouw per ziekmelding controle gehanteerd en houdt uw vaste contactpersoon binnen QUSO bedrijfsrecherche BV u op de hoogte over de voortgang van het ziekmelding onderzoek.

Eisen Bedrijfsrecherche bureau:
Alle particuliere recherchebureaus die in Nederland detective diensten willen aanbieden dienen aan de onderstaande eisen te voldoen. Wanneer u er over denkt om een prive-detective in te huren om een onderzoek te doen is het sterk aan te raden te controleren of het detectivebureau aan deze gestelde eisen voldoet. Er worden namelijk, op websites zoals marktplaats, maar ook op professioneel uitziende webpagina’s privédetective diensten aangeboden door mensen of bedrijven die niet aan de eisen voldoen. Dit kan problemen opleveren met latere rechtsgeldigheid van een rapportage bij een eventuele rechtszaak, maar veelal is ook het daadwerkelijk prive-detective onderzoek van lagere kwaliteit.

Vergunning van het Ministerie van Justitie:
Alle particuliere detectivebureaus dienen in het bezit te zijn van een vergunning. Wanneer er aan een prive-detective bureau een vergunning is toegekend krijgt dit bedrijf een POB nummer toegewezen. U kunt er in ieder geval van uit gaan dat een dergelijk detectivebureau zich aan bepaalde wettelijke eisen houdt. Wanneer dit niet het geval is kan namelijk dit bureau zijn vergunning verliezen.

Aangemeld bij het College Bescherming Persoonsgegevens:
Een particulier detectivebureau dient aangemeld te zijn bij het college bescherming persoonsgegevens. In de praktijk betekend dit dat het prive-detective bureau de richtlijnen van deze organisatie dient na te leven en dit door het CBP wordt gecontroleerd. Zo worden aan detectivebureaus door dit orgaan bepaalde eisen gesteld die betrekking hebben op privacy en de bewaarduur en wijze van persoonsgegevens.

Overige eisen recherchebureau:
Buiten de branche specifieke eisen zoals hierboven vermeld dienen detectivebureaus natuurlijk ook ingeschreven te staan bij de KvK. .

Tip voor het inhuren van een recherchebureau:
Wanneer u op het punt staat om een detectivebureau in te schakelen en u heeft een groter onderzoek dan enkel wat uitzoekwerk, dan is het te adviseren een persoonlijk intake gesprek te houden. In dit gesprek krijgt u een gevoel bij de kwaliteit van het prive detectivebureau en kunt u ook vragen naar de resultaten in vergelijkbare zaken.

QUSO BV voldoet ruim aan alle gestelde eisen.

[notification type=”notification_info”] Bel nu +31 (0) 30 292 0200 voor meer informatie over,
Ziekmelding of vul ons informatieformulier in. [/notification]

 

 

Menu