U vermoedt verzuimfraude van één van uw medewerkers, maar kan er door onvoldoende bewijs geen verdere stappen worden ondernomen. Door een ons uit te voeren onderzoek naar het eventueel onrechtmatig verzuimfraude komt u in het bezit van dit bewijs.

Laat het nu onderzoeken! Wij hebben werken door heel Nederland: 030-2920200

Er kan door ons een onderzoek worden gedaan naar:

  • Bijklussen voor eigen rekening tijdens verzuimfraude
  • Er is een onjuist ziektebeeld opgegeven.
  • Door het onderzoek kan bijvoorbeeld ook het rapport van de Arbo arts worden ontkracht.
  • Er worden overige regels van uw verzuimfraude beleid overtreden.

Aan de hand van een intakegesprek kan een plan van aanpak worden opgesteld om bewijs te verzamelen van de verzuim fraude. U ontvangt dit vervolgens in een offerte waarin tevens de onderzoekskosten worden vermeld.

Veelal bestaat verzuimfraude onderzoek uit het schaduwen / observeren van de betreffende medewerker, waarmee u eventuele verzuimfraude fraude kan aantonen. Van de bevindingen wordt door ons een rapportage opgemaakt, eventueel onderbouwd met foto- en/of video opnamen. Onze rapportage is al diverse malen van doorslaggevende waarde geweest in een rechtzaak en als ‘deskundige rapportage’ aangemerkt door de rechtbank.

Wat kost een verzuimfraude onderzoek?
Het is lastig aan te geven wat de kosten zijn voor een bedrijfsrecherche onderzoek, omdat de inzet per geval afwijkend is. Wel kan er, aan de hand van een (telefonisch) intakegesprek, een plan van aanpak in offerte worden opgesteld om het bedrijfsrecherche onderzoek zo effectief mogelijk in te zetten. In deze offerte wordt het onderzoeksdoel vastgesteld en gekoppeld aan een heldere kostenstructuur per onderzoeksdag aan de hand van een uurtarief.

Eisen Recherchebureau:
Alle particuliere recherchebureaus die in Nederland detective diensten willen aanbieden dienen aan de onderstaande eisen te voldoen. Wanneer u er over denkt om een prive-detective in te huren om een onderzoek te doen is het sterk aan te raden te controleren of het detectivebureau aan deze gestelde eisen voldoet. Er worden namelijk, op websites zoals marktplaats, maar ook op professioneel uitziende webpagina’s privédetective diensten aangeboden door mensen of bedrijven die niet aan de eisen voldoen. Dit kan problemen opleveren met latere rechtsgeldigheid van een rapportage bij een eventuele rechtszaak, maar veelal is ook het daadwerkelijk prive-detective onderzoek van lagere kwaliteit.

Vergunning van het Ministerie van Justitie:
Alle particuliere detectivebureaus dienen in het bezit te zijn van een vergunning. Wanneer er aan een prive-detective bureau een vergunning is toegekend krijgt dit bedrijf een POB nummer toegewezen. U kunt er in ieder geval van uit gaan dat een dergelijk detectivebureau zich aan bepaalde wettelijke eisen houdt. Wanneer dit niet het geval is kan namelijk dit bureau zijn vergunning verliezen.

Aangemeld bij het College Bescherming Persoonsgegevens:
Een particulier detectivebureau dient aangemeld te zijn bij het college bescherming persoonsgegevens. In de praktijk betekend dit dat het prive-detective bureau de richtlijnen van deze organisatie dient na te leven en dit door het CBP wordt gecontroleerd. Zo worden aan detectivebureaus door dit orgaan bepaalde eisen gesteld die betrekking hebben op privacy en de bewaarduur en wijze van persoonsgegevens.

Overige eisen recherchebureau:
Buiten de branche specifieke eisen zoals hierboven vermeld dienen detectivebureaus natuurlijk ook ingeschreven te staan bij de KvK. .

Tip voor het inhuren van een recherchebureau:
Wanneer u op het punt staat om een detectivebureau in te schakelen en u heeft een groter onderzoek dan enkel wat uitzoekwerk, dan is het te adviseren een persoonlijk intake gesprek te houden. In dit gesprek krijgt u een gevoel bij de kwaliteit van het prive detectivebureau en kunt u ook vragen naar de resultaten in vergelijkbare zaken.

QUSO BV voldoet ruim aan alle gestelde eisen.

 

Verzuimfraude bewijzen in: Alkmaar, Almere, Amersfoort, Amsterdam, Apeldoorn, Arnhem, Breda, Den Haag, Deventer, Dordrecht, Breda, Ede, Eindhoven, Groningen, Haarlem, Haarlemmermeer, Leiden, Maastricht, Nijmegen, Rotterdam, Tilburg, Utrecht, Zaanstad, Zoetermeer, Zwolle.

 

[notification type=”notification_info”]Bel nu +31 (0) 30 292 0200 voor meer informatie over,
Verzuimfraude of vul ons informatieformulier in.[/notification]

 

Menu