Spy gadgets’s worden steeds populairder bij het oplossen van fraude in bedrijven, maar spy gadgets worden ook steeds vaker door particulieren gebruikt. spy gadgets zijn in 2 varianten te verkrijgen, namelijk ingebouwd in een voorwerp zoals een rookmelder of een klok, maar ook los, waar de spy gadgets door de gebruiker zelf of door een installateur onopvallend wordt ge├»nstalleerd. Bij bedrijfsdiefstallen wordt veelal gekozen voor professionele installatie van de spy gadgets door een erkend installatiebureau zoals een spyshop om zo ontdekking van de spy gadgets te voorkomen.

Koop nu spy-gadgets online:
Spy gadgets Shop

Bedrijfsmatig gebruik:
Bij bedrijfsmatige inzet van een kleine verborgen camera is meestal een vermoeden van fraude de reden voor het plaatsen van de spy gadgets. Veelal vermoedt men dat bijvoorbeeld een personeelslid uit de kassa of kluis steelt. De installateur werkt de spy gadgets dan zo weg dat deze voor het personeel niet opvalt en eigenlijk in het geheel niet zichtbaar is. De spy gadgets staat middels een kabel of draadloos in verbinding met een harddisk recorder wat een digitale videorecorder is die de beelden van de spy gadgets opneemt op een harde schijf. Veelal kan op zo’n harde schijf tot wel 2 weken beeld van de verborgen camera worden opgenomen.

Door de installateur wordt een uitkijk set aan de opdrachtgever overhandigt, waarmee de beelden van de camera eenvoudig zijn af te kijken. Ook is het vaak mogelijk door het bedrijf het uitkijken te laten verzorgen hoewel dit natuurlijk extra kosten met zich meebrengt. In de meeste gevallen wordt de spy gadgets set per week verhuurt aan het bedrijf, waarvoor een huurprijs wordt berekend exclusief de installatiekosten.

Particulier gebruik:
Bij particulier gebruik van een spy gadgets wordt veelal voor een geheel andere camera gekozen. Particulieren kiezen vaak voor een systeem waar zowel de spy gadgets als de opname beide in het apparaat zit ingebouwd. Zo zijn er bijvoorbeeld spy gadgets in een zonnebril, handtas, pen, klok, sleutelhanger en nog veel meer varianten. Het voordeel van deze spy gadgets is dat de aanschafprijs vaak niet erg hoog is, waardoor het aantrekkelijker is zo’n verborgen camera te kopen i.p.v te huren. Het nadeel is dat de batterij maximaal zo’n 8 uur bedraagt, waardoor de spy gadgets dus elke dag zal moeten worden opgeladen, of er moet een externe batterij op worden aangesloten, wat meestal ten koste gaat van de onopvallendheid van de spy gadgets.

Menu