Spy cam’s worden steeds populairder bij het oplossen van fraude in bedrijven, maar spy cam’s worden ook steeds vaker door particulieren gebruikt. Spy cam’s zijn in 2 varianten te verkrijgen, namelijk ingebouwd in een voorwerp zoals een rookmelder of een klok, maar ook los, waar de spy cam door de gebruiker zelf of door een installateur onopvallend wordt ge├»nstalleerd. Bij bedrijfsdiefstallen wordt veelal gekozen voor professionele installatie van de spy cam door een erkend installatiebureau om zo ontdekking van de spy cam te voorkomen.

Koop nu uw spy-cam online bij onze:

Spy Cam Shop

Bedrijfsmatig gebruik:
Bij bedrijfsmatige inzet van een spy verborgen cam is meestal een vermoeden van fraude de reden voor het plaatsen van de spy cam. Veelal vermoedt men dat bijvoorbeeld een personeelslid uit de kassa of kluis steelt. De installateur werkt de spy cam dan zo weg dat deze voor het personeel niet opvalt en eigenlijk in het geheel niet zichtbaar is. De spy cam staat middels een kabel of draadloos in verbinding met een harddisk recorder wat een digitale videorecorder is die de beelden van de spy cam opneemt op een harde schijf. Veelal kan op zo’n harde schijf tot wel 2 weken beeld van de verborgen cam worden opgenomen. Door de installateur wordt een uitkijk set aan de opdrachtgever overhandigt, waarmee de beelden van de cam eenvoudig zijn af te kijken. Ook is het vaak mogelijk door het bedrijf het uitkijken te laten verzorgen hoewel dit natuurlijk extra kosten met zich meebrengt. In de meeste gevallen wordt de spy cam set per week verhuurt aan het bedrijf, waarvoor een huurprijs wordt berekend exclusief de installatiekosten.

Particulier gebruik:
Bij particulier gebruik van een spy cam wordt veelal voor een geheel andere cam gekozen. Particulieren kiezen vaak voor een systeem waar zowel de spy cam als de opname beide in het apparaat zit ingebouwd. Zo zijn er bijvoorbeeld spy cam in een zonnebril, handtas, pen, klok, sleutelhanger en nog veel meer varianten. Het voordeel van deze spy cam’s is dat de aanschafprijs vaak niet erg hoog is, waardoor het aantrekkelijker is zo’n verborgen cam te kopen i.p.v te huren. U kunt hiervoor onder andere terecht bij een spyshop.┬á Het nadeel is dat de batterij maximaal zo’n 8 uur bedraagt, waardoor de spy cam dus elke dag zal moeten worden opgeladen, of er moet een externe batterij op worden aangesloten, wat meestal ten koste gaat van de onopvallendheid van de spy cam.

Menu