Onrechtmatige onderhuur komt erg veel voor en recente onderzoeken wijzen uit dat de er sprake is van onderhuur bij zo’n 20% van de huurwoningen. QUSO BV is gespecialiseerd in het doen van onderzoek naar huurfraude en heeft al voor diverse bedrijven naar volle tevredenheid onderzoeken naar huurfraude uitgevoerd.

Observatie
Onderhuur onderzoek begint vaak met het observeren van de woning. Er wordt op deze wijze vastgesteld wij de eigenlijke bewoners zijn. Dit kan bijvoorbeeld gedaan worden door te observeren wie ’s ochtends de woning verlaat op weg naar werk / school. Observatie van een persoon of een bepaalde locatie met behulp van foto- en videoapparatuur is een uitstekende manier om iemands activiteiten vast te leggen en eventuele illigale onderhuur vast te stellen. Door training, ervaring en gebruikte middelen is het voor ons mogelijk iemands gedragingen ongezien voor u in kaart te brengen en duidelijk aan u te rapporteren.

Buurtonderzoek
In het onderzoek naar onderhuur is het houden van buurtonderzoek vaak een effectief middel om verklaringen van buren te krijgen over de situatie in het betreffende pand. Zo kan onder andere worden vastgesteld hoe lang de woning al wordt onderverhuurd en waar de eigenlijke huurder verblijft. In overleg wordt vaak ook besloten na het interviewen van de buren een confrontatie aan te gaan bij het bewuste adres om ook van de onderhuurder een verklaring te krijgen.

Al onze bevindingen betreffende het onderhuur onderzoek worden verwerkt in een bondig rapport. Onze rapportage is al diverse malen van doorslaggevende waarde geweest in een rechtzaak en als deskundige rapportage aangemerkt door de rechtbank en verschillende advocaten. Verder wordt door ons een heldere kostenopbouw per onderhuur onderzoek gehanteerd en houdt uw vaste contactpersoon binnen QUSO BV u op de hoogte over de voortgang van het onderzoek.

Eisen Recherchebureau:
Alle particuliere recherchebureaus die in Nederland detective diensten willen aanbieden dienen aan de onderstaande eisen te voldoen. Wanneer u er over denkt om een prive-detective in te huren om een onderzoek te doen is het sterk aan te raden te controleren of het detectivebureau aan deze gestelde eisen voldoet. Er worden namelijk, op websites zoals marktplaats, maar ook op professioneel uitziende webpagina’s privédetective diensten aangeboden door mensen of bedrijven die niet aan de eisen voldoen. Dit kan problemen opleveren met latere rechtsgeldigheid van een rapportage bij een eventuele rechtszaak, maar veelal is ook het daadwerkelijk prive-detective onderzoek van lagere kwaliteit.

Vergunning van het Ministerie van Justitie:
Alle particuliere detectivebureaus dienen in het bezit te zijn van een vergunning. Wanneer er aan een prive-detective bureau een vergunning is toegekend krijgt dit bedrijf een POB nummer toegewezen. U kunt er in ieder geval van uit gaan dat een dergelijk detectivebureau zich aan bepaalde wettelijke eisen houdt. Wanneer dit niet het geval is kan namelijk dit bureau zijn vergunning verliezen.

Aangemeld bij het College Bescherming Persoonsgegevens:
Een particulier detectivebureau dient aangemeld te zijn bij het college bescherming persoonsgegevens. In de praktijk betekend dit dat het prive-detective bureau de richtlijnen van deze organisatie dient na te leven en dit door het CBP wordt gecontroleerd. Zo worden aan detectivebureaus door dit orgaan bepaalde eisen gesteld die betrekking hebben op privacy en de bewaarduur en wijze van persoonsgegevens.

Overige eisen recherchebureau:
Buiten de branche specifieke eisen zoals hierboven vermeld dienen detectivebureaus natuurlijk ook ingeschreven te staan bij de KvK. .

Tip voor het inhuren van een recherchebureau:
Wanneer u op het punt staat om een detectivebureau in te schakelen en u heeft een groter onderzoek dan enkel wat uitzoekwerk, dan is het te adviseren een persoonlijk intake gesprek te houden. In dit gesprek krijgt u een gevoel bij de kwaliteit van het prive detectivebureau en kunt u ook vragen naar de resultaten in vergelijkbare zaken.

QUSO BV voldoet ruim aan alle gestelde eisen.

Onderhuur bewijzen in: Alkmaar, Almere, Amersfoort, Amsterdam, Apeldoorn, Arnhem, Breda, Den Haag, Deventer, Dordrecht, Breda, Ede, Eindhoven, Groningen, Haarlem, Haarlemmermeer, Leiden, Maastricht, Nijmegen, Rotterdam, Tilburg, Utrecht, Zaanstad, Zoetermeer, Zwolle.

 

[notification type=”notification_info”]Bel nu +31 (0) 30 292 0200 voor meer informatie over,
Onderhuur onderzoek of vul ons informatieformulier in.[/notification]