Kredietwaardigheid van een organisatie of persoon onderzoeken

Doet u zaken met iemand die zijn rekening niet kan betalen? Van een incassovordering tot een nieuwe samenwerking: de kredietwaardigheid is van belang. Loop zo min mogelijk risico en laat een onderzoek instellen naar de kredietwaardigheid van de organisatie of personen. Hiermee bent u wanbetalers te slim af en doet u alleen zaken met vertrouwde organisaties of personen.

Hoe check ik de kredietwaardigheid van een klant?

Met name banken, de detailhandel en telecomaanbieders lopen hogere financiële risico’s. Uit onderzoek blijkt dat een kwart van de faillissementen aan wanbetaling is te wijten. U wilt als gezonde onderneming geen risico lopen. Zo doet u alleen zaken met een financieel gezond bedrijf. Deze beschikt over voldoende cashflow om aan betalingsverplichtingen te voldoen. Bij consumenten is het van belang dat ze over inkomen of spaargeld beschikken, zodat ze uw factuur kunnen betalen. Achteraf betalen brengt altijd een risico met zich mee. Helaas is het niet altijd mogelijk om de klant vooraf te laten betalen. Gelukkig zijn er een aantal manieren om de kredietwaardigheid van de klant te bepalen.
U kunt zelf aan de slag met een klein onderzoek. Zoek de bedrijfsnaam of echte naam van uw klant via het internet op. Vul zoektermen in zoals schuld, wanbetaler of faillissement. Consumenten zijn vaak terug te vinden op social media. Helaas levert bovenstaand onderzoek niet altijd de gewenste resultaten op.

Achtergrond onderzoek naar de kredietwaardigheid

Wilt u een incasso vorderen maar twijfelt u of de debiteur kredietwaardig genoeg is? Gaat u een nieuwe samenwerking met een organisatie aan? Allemaal redenen voor een achtergrond onderzoek naar de kredietwaardigheid. Komt u hier zelf niet uit, vertrouw dan op de privé detective. Via alle openbare bronnen achterhaalt de privé detective de kredietwaardigheid van een organisatie of persoon.
Naast een credit- en debet-check kan de privé detective ook op zoek gaan naar (verborgen) vermogen. Denk hierbij aan onroerende zaken, aandelen en ander vermogen in binnen– en buitenland. Deze informatie is belangrijk bij het inschakelen van een deurwaarder. Zo kunt u eventueel beslag (laten) leggen op loon, spaartegoeden of goederen.

Inschakelen privé detective in veel gevallen een uitkomst

Debiteuren proberen op alle mogelijke manieren onder hun betalingsverplichting uit te komen. Sommigen verzwijgen inkomen en vermogen. De privé detective gaat grondig te werk en onderzoekt of de organisatie of de persoon kredietwaardig genoeg is. De bevindingen ontvangt u in een uitgebreide rapportage. Hiermee kunt u een deurwaarder inschakelen of een juridische procedure starten. Ook geeft het u meer achtergrondinformatie over de financiële gezondheid van een bedrijf. Zo maakt u een weloverwogen keuze en loopt uw eigen onderneming geen risico.
De kosten van onderzoek naar kredietwaardigheid wegen niet op tegen de vele voordelen. Uw onderneming staat sterker tijdens een incassovordering of nieuwe samenwerking. Het laten onderzoeken van de kredietwaardigheid is, zeker wanneer het om grote bedragen gaat, altijd een aanrader.