Diefstal door personeel vraagt om de juiste aanpak: ons advies

Fraude of diefstal op de werkvloer zorgt voor grote financiële schade. Sommige fraudeurs kunnen jarenlang hun gang gaan, zonder dat dit aan het licht komt. Voor bedrijven is het belangrijk om diefstal van bedrijfsgoederen tijdig te herkennen. Met een sterke bewijslast is het zelfs mogelijk om de werknemer aansprakelijk te stellen of op staande voet te ontslaan.

Er zijn steeds meer moderne middelen om diefstal aan te tonen. Maar! De gelegenheid maakt de dief, het begint daarom bij preventie. Camerabeveiliging op de werkvloer schrikt fraudeurs af.

Bewakingscamera’s schrikken daders af en zorgen voor bewijslast wanneer er iets vervelends gebeurt. Een set is voor de meeste organisaties het best. U kunt kiezen uit één tot zestien camera’s. Bekabelde camera’s volstaan prima in elke ruimte en zorgen voor de beste beeldkwaliteit, wanneer er geen ruimte is voor bekabeling is zal het praktischer zijn om te kiezen voor draadloze camera’s.

Met een beveiligingscamera worden er continu of alleen bij beweging opnames gemaakt. Een cameraset bestaat niet alleen uit camera’s, maar ook uit een recorder (die meestal beschikt over Full HD opnamekwaliteit).

Op heterdaad betrappen met een verborgen camera

Met een verborgen camera is het betrekkelijk eenvoudig om de dief op heterdaad te betrappen. Verborgen camera’s zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Denk aan een dummy rookmelder, lichtschakelaar of thermometer met ingebouwde camera.

Houd rekening met de privacywet. Voor een verborgen camera wordt vooraf geen toestemming gevraagd. Deze mag dan ook alleen gebruikt worden wanneer hier een zwaarwegend belang voor is. Daarnaast mag de verborgen camera niet langer aanwezig zijn dan strikt noodzakelijk. Videobeelden dienen mogelijk als bewijsmateriaal bij ontslag of in een rechtszaak.

Voor het vastleggen van diefstal zijn geluidsopnames niet nodig en volgens de privacywet is het vaak zelfs niet toegestaan om ze te maken. Let erop dat illegaal verkregen bewijsmateriaal niet altijd geaccepteerd wordt binnen de rechtszaal en er mogelijk ook een boete wordt opgelegd.

Onderzoek laten doen naar diefstal en fraude

Zelf detective spelen is misschien wel de goedkoopste oplossing, maar niet altijd de meest praktische. Het kost veel tijd en geld om een mogelijke dief of fraudeur op te sporen. Daarnaast moet er ook rekening worden gehouden met wettelijke regels als de privacywet. Bedrijven die hier zelf geen tijd of middelen voor hebben kunnen een bedrijfsrechercheur inschakelen. Deze doet namens de werkgever onderzoek.

Een bedrijfsrechercheur heeft methodes om de dader(s) en verdwenen goederen op te sporen. Van tevoren wordt een plan van aanpak gemaakt. Zo kan de onderzoeker bijvoorbeeld een interview houden onder de betrokkenen. Het is beter dat de werkgever deze gesprekken door iemand anders laat voeren, zo wordt de arbeidsrelatie niet verstoord en blijven interviews objectief. Naast het voeren van gesprekken is het mogelijk om medewerkers te observeren met behulp van verborgen camera’s. Van alle noodzakelijke werkzaamheden wordt een rapportage opgesteld, deze wordt met de opdrachtgever gedeeld.

Een recherchebureau is in het bezit van een vergunning van het Ministerie van Justitie, deze vergunning bewijst dat het detectivebureau zich houdt aan de wettelijke eisen. Daarnaast is een bureau aangemeld bij het college bescherming persoonsgegevens.

Menu