1. Home
  2. Buitendienstcontrole

Buitendienstcontrole

Vaak blijkt een buitendienstmedewerker, zoals een vertegenwoordiger of accountmanager niet met de vrijheid en verantwoordelijkheid van de functie om te kunnen gaan zoals u graag zou willen. In onderzoeken komen wij vaak de volgende dingen tegen:

  • privé bezoeken in de tijd van de baas
  • te lange lunchtijd
  • bijklussen voor eigen rekening
  • later beginnen en vroeger eindigen

Veelal zijn dit soort zaken aan de orde van de dag. Meer en meer bedrijven zien de voordelen van preventieve controles in en zijn hier al actief mee bezig. De medewerkers worden hier dan ook van op de hoogte gesteld, wat op zichzelf al bijdraagt aan het terugdringen van de tijdsfraude.

Laat het nu onderzoeken!
Wij hebben werken door heel Nederland: 030-2920200

Het controleren van de buitendienst kan dus voor uw bedrijf rendabel zijn. De controle kan preventief gebeuren, maar natuurlijk ook als u een concreet vermoeden heeft van niet juiste tijdbesteding.

De onderzoeken kunnen in overleg met u steekproefsgewijs plaatsvinden.

Eisen Recherchebureau:
Alle particuliere recherchebureaus die in Nederland detective diensten willen aanbieden dienen aan de onderstaande eisen te voldoen. Wanneer u er over denkt om een prive-detective in te huren om een onderzoek te doen is het sterk aan te raden te controleren of het detectivebureau aan deze gestelde eisen voldoet. Er worden namelijk, op websites zoals marktplaats, maar ook op professioneel uitziende webpagina’s privédetective diensten aangeboden door mensen of bedrijven die niet aan de eisen voldoen. Dit kan problemen opleveren met latere rechtsgeldigheid van een rapportage bij een eventuele rechtszaak, maar veelal is ook het daadwerkelijk prive-detective onderzoek van lagere kwaliteit.

Vergunning van het Ministerie van Justitie:
Alle particuliere detectivebureaus dienen in het bezit te zijn van een vergunning. Wanneer er aan een prive-detective bureau een vergunning is toegekend krijgt dit bedrijf een POB nummer toegewezen. U kunt er in ieder geval van uit gaan dat een dergelijk detectivebureau zich aan bepaalde wettelijke eisen houdt. Wanneer dit niet het geval is kan namelijk dit bureau zijn vergunning verliezen.

Aangemeld bij het College Bescherming Persoonsgegevens:
Een particulier detectivebureau dient aangemeld te zijn bij het college bescherming persoonsgegevens. In de praktijk betekend dit dat het prive-detective bureau de richtlijnen van deze organisatie dient na te leven en dit door het CBP wordt gecontroleerd. Zo worden aan detectivebureaus door dit orgaan bepaalde eisen gesteld die betrekking hebben op privacy en de bewaarduur en wijze van persoonsgegevens.

Overige eisen recherchebureau:
Buiten de branche specifieke eisen zoals hierboven vermeld dienen detectivebureaus natuurlijk ook ingeschreven te staan bij de KvK. .

Tip voor het inhuren van een recherchebureau:
Wanneer u op het punt staat om een detectivebureau in te schakelen en u heeft een groter onderzoek dan enkel wat uitzoekwerk, dan is het te adviseren een persoonlijk intake gesprek te houden. In dit gesprek krijgt u een gevoel bij de kwaliteit van het prive detectivebureau en kunt u ook vragen naar de resultaten in vergelijkbare zaken.

QUSO BV voldoet ruim aan alle gestelde eisen.

Bel nu +31 (0) 30 292 0200 voor meer informatie over,
Buitendienstcontrole of vul ons informatieformulier in.