Woonfraude

Woonfraude komt erg veel voor en recente onderzoeken wijzen uit dat de er sprake is van woonfraude bij zo’n 20% van de huurwoningen. QUSO BV is gespecialiseerd in het doen van onderzoek naar woonfraude en heeft al voor diverse bedrijven naar volle tevredenheid onderzoeken naar woonfraude uitgevoerd.

Observatie
Woonfraude onderzoek begint vaak met het observeren van de woning. Er wordt op deze wijze vastgesteld wij de eigenlijke bewoners zijn. Dit kan bijvoorbeeld gedaan worden door te observeren wie ’s ochtends de woning verlaat op weg naar werk / school. Observatie van een persoon of een bepaalde locatie met behulp van foto- en videoapparatuur is een uitstekende manier om iemands activiteiten vast te leggen en eventuele woonfraude vast te stellen. Door training, ervaring en gebruikte middelen is het voor ons mogelijk iemands gedragingen ongezien voor u in kaart te brengen en duidelijk aan u te rapporteren.

Buurtonderzoek
In het onderzoek naar woonfraude is het houden van buurtonderzoek vaak een effectief middel om verklaringen van buren te krijgen over de situatie in het betreffende pand. Zo kan onder andere worden vastgesteld hoe lang de woning al wordt onderverhuurd en waar de eigenlijke huurder verblijft. In overleg wordt vaak ook besloten na het interviewen van de buren een confrontatie aan te gaan bij het bewuste adres om ook van de onderhuurder een verklaring te krijgen.

Al onze bevindingen betreffende het onderhuur onderzoek worden verwerkt in een bondig rapport. Onze rapportage is al diverse malen van doorslaggevende waarde geweest in een rechtzaak en als deskundige rapportage aangemerkt door de rechtbank en verschillende advocaten. Verder wordt door ons een heldere kostenopbouw per onderzoek gehanteerd en houdt uw vaste contactpersoon binnen QUSO BV u op de hoogte over de voortgang van het onderzoek.

Woonfraude onderzoek in: Alkmaar, Almere, Amersfoort, Amsterdam, Apeldoorn, Arnhem, Breda, Den Haag, Deventer, Dordrecht, Breda, Ede, Eindhoven, Groningen, Haarlem, Haarlemmermeer, Leiden, Maastricht, Nijmegen, Rotterdam, Tilburg, Utrecht, Zaanstad, Zoetermeer, Zwolle.

Lees hier meer over: Observatie onderzoek

Bel nu +31 (0) 30 292 0200 voor meer informatie over,
Woonfraude of vul ons informatieformulier in.

 

Google