3 signalen waaraan je kan merken dat je het zicht op de werkvloer aan het verliezen bent

Wil je op de hoogte blijven van de prestaties van je werknemers, dan is het als werkgever of leidinggevende belangrijk om een goed overzicht te houden op de werkvloer. Hou je het overzicht, dan kun je ook eventuele problemen sneller opsporen of zelfs voor zijn. In deze blog bespreken we drie signalen dat je het zicht op de werkvloer verliest en wat je eraan kan doen.

1 Het gedrag van werknemers verandert

Een van de belangrijkste signalen dat er iets aan de hand is op de werkvloer, is wanneer het gedrag van werknemers verandert. Werknemers kunnen zich anders gaan gedragen, gaan zich afsluiten van de groep, of kunnen privéproblemen hebben die hun werk beïnvloeden. Als werkgever is het belangrijk om deze signalen op te pikken en met de werknemer in gesprek te gaan. Zo kan je samen werken aan een oplossing en voorkom je dat de situatie escaleert.

2 Werknemers nemen steeds meer vrijheden

Een ander signaal is wanneer werknemers steeds meer vrijheden nemen. Dit kan zich uiten in meer rookpauzes, minder productie, te laat komen of bijvoorbeeld ongewenst internetgedrag op de werkvloer. Als werkgever is het belangrijk om deze signalen op te pikken en er direct op te reageren. Zo voorkom je dat de werknemers de grenzen blijven opzoeken en dat de productiviteit van je bedrijf daalt.

3 Mensen gaan elkaar beïnvloeden

Ook kunnen werknemers elkaar negatief gaan beïnvloeden en misschien zelfs opstoken. Bijvoorbeeld wanneer een werknemer ontevreden is over zijn werk en dit deelt met zijn collega’s. Als werkgever wil je voorkomen dat de ontevredenheid zich verspreidt en dat de sfeer op de werkvloer verziekt wordt en dat je het risico loopt dat mensen gaan solliciteren en elkaar ‘weglokken’.

Wat kun je eraan doen?

Het belangrijkste is om in gesprek te blijven met je werknemers. Zo weet je wat er speelt en kan je tijdig ingrijpen als dat nodig is. Daarnaast is het belangrijk om interesse te tonen en rekening te houden met hun mentaliteit. Door open en eerlijk te communiceren creëer je een eerlijke situatie op de werkvloer en voorkom je problemen zoals verzuim en ziekte.

Meer lezen over een goede sfeer behouden op de werkvloer? Lees dan onze blog. Heb je het vermoeden dat werknemers zich niet eerlijk gedragen op de werkvloer? Neem contact op om de mogelijkheden van een onderzoek te bespreken.